Despre Noi

Ceramica Triboi

Olăritul a devenit parte din familia noastră de mai bine de 30 de ani.

În 1986, Zaharia Triboi a deprins meseria, lucrând la fabrica de ceramică din Ungheni. Apoi, în 1988, a deschis propriul atelier la Ciorești. De atunci, încet-încet întreaga familie a devenit parte din această afacere de suflet.

Astăzi, Ceramica Triboi îmbină tradițiile vechi de olărit cu tendințele noi, experimentale, ceramică modernă și minimalistă. Mai mult decât atât, pasiunea pentru ceramică a atras și femeile din familie, ocupând un loc aparte în viața celor două doamne ce poartă numele Triboi, care au abandonat meseriile din domeniul medicinei și avocaturii devenind ceramiste.

Zaharia Triboi

Tradițiile în familia noastră ocupă un rol important și sunt mereu cinstite prin lucru dar și prin viața de zi cu zi. Părinții sunt rădăcinile noastre și ne alimentează mereu din frumusețea folclorului.

Zaharia Triboi își petrece majoritatea timpului lucrând la roată, preferă ceramica neagră, arsă în cuptorul cu lemne. Eugenia Triboi are o dragoste aparte pentru tradiții, care se manifestă atât în ceramică cât și în portul și cântecul popular.

Le mulțumim părinților pentru această comoară pe care o păstrează în suflet și în faptă, pentru că ea ne inspiră și ne dă aripi să mergem mai departe.

Adrian Triboi

Pasiunea mea pentru ceramică a apărut și s-a dezvoltat treptat. În timp viziunea mea asupra acestui meșteșug s-a schimbat. Îmi place mult să inovez, să folosesc diverse tehnici, combinate, noi. Puteți vedea asta în diversitatea modelelor pe care le producem. Am vrea pe viitor să investim în această direcție, în echipament mai performant care să ne deschidă mai multe oportunități.

Mă bucur mult de susținerea soției mele Violeta, care lucrează alături de mine, modelînd propriile obiecte. În această privință  îmi place să văd aprecierea în ochii tatălui meu, care, deși este din altă generație și are alte viziuni, vede valoare în ceea ce fac.